BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2012. november 30., péntek

Történetről és a történethez...

A történet főszereplője Isabella Swan, aki egy átlagosnak nem mondható lány. Ugyanis ő egy boszorkány jelölt. Szülei korán meghaltak így egyedül maradt és az iskola lett a családja.

Paradise Academy az iskola neve ahova jár. Összesen öt hasonló iskola létezik a világon. Mind arra specializálódott, hogy a boszorkány jelöltekből boszorkányokat faragjanak.

A boszorkányoknak és a jelölteknek is vannak képességeik, kinek előbb, kinek később mutatkozik meg, utóbbiak közé tartozik Bella is, aki úgy hiszi selejt, mert semmi tehetsége sincs azon kívül, hogy ő a legerősebb a boszik közt, és ezt kihasználva Jasper Withlock felkészíti, hogy amíg nincsenek képességei, meg tudja magát védeni. Harcra lesz kiképezve és meg is van hozzá a tehetsége mint kiderül. Bella így erősebb, mint egy boszorkány, de gyengébb, mint egy vámpír, de így is ezt kihasználja a többi boszorkány jelölttel szemben, hogy kialakítsa a távolságot közte és a többiek közt, ezzel is védve magát. Így sokszor félreértik cselekedeteit, mert azt hiszik beképzelt és olykor erőszakos. De mind csak azt látják, ami a látszat!

Jasper egy vámpír, akit huszonhat éves korában változtattak át és ezen az akadémián oktat testnevelést és önvédelmet. Idekerülésekor még csak testőrként dolgozott, aztán az intézet igazgatónője kérte fel tanári posztra, melyet elfogadott. Sok órán, különórán át oktatta Bellát, és nem csak a harcról, hanem sok másról is ami vele jár. Így került egyre közelebb egymáshoz a két fél, amely persze tiltott volt. És nem csak azért, mert tanár-diák kapcsolatról volt szó.  De erről egy kicsit később!

Az iskola struktúrája olyan, mint az emberek világában, teljesítményükkel és koruk előrehaladtával kerülnek egyre feljebb a szinteken a diákok. Az akadémia egy hatalmas területen található, melyen található egy hatalmas főépületből és legalább olyan nagy négy melléképületből álló kastélyszerű építmény. Ezen kívül az iskola területén van még pár kisebb, de annál látványosabb épület, mely a testőröknek, vámpírjelölteknek van kialakítva. És van pár amely közösségi célt szolgálnak, mint például egy saját modern uszoda, és sportlétesítmény.

A négy melléképületben korcsoportokra vannak osztva a diákok, és úgy vannak elhelyezve, itt találhatóak a szállásaik, és közösségi „tanuló” szobáik.
A főépületben vannak az osztálytermek. Természetesen minden óra a korcsoportoknak megfelel, akár csak az emberek világában. Itt tanulnak meg mindent, hogy aztán innen kikerülve már teljes emberként tudjanak részt venni a boszorkány társadalom életében.

Van pár szabály, a legfontosabb, hogy az akadémia területén belül a tanulók  és az őrzésükért felelős beosztott vámpírok közt nem alakulhat ki semmilyen viszony. Ha mégis, akkor annak súlyos következményei lennének, mind a két vétkes részéről. Persze van egy kiskapu, ami azt jelenti, hogy 21. életévét betöltött tanuló felnőttnek számít a törvények szerint, függetlenül attól, hogy még tanul, és ily módon a szabályok ezen része rájuk nem vonatkozik, ha mégis így alakul.

Továbbá engedély nélkül nem lehet elhagyni az iskolát. Csak szigorú felügyelet mellett, és csak rövid időre. Ez alól kivétel az iskola által szervezett kirándulások. Amik évente egyszer ha vannak.

A vámpírokról: teljesen emberien néznek ki, egy ember,  ha szembe megy vele az utcán nem mondja meg róla, hogy mi is ő valójában.
Mind egytől egyig gyönyörűek, mely segít nekik az áldozatukat magukhoz édesgetni. Az emberek rájuk igen érzékenyek és könnyen elcsábulnak.

Szemük színe változik táplálkozáskor. Emberi vérrel táplálkoznak csak. Nem ölik meg ezáltal az embereket, csak esznek belőlük. Ilyenkor képesek olyan mérget termelni, mely gátolja a gyors véralvadást a táplálkozás idejére és egy fajta kábulatba ejtik az embert. Az áldozatban semmi félelem nincs ilyenkor, mert teljesen elgyengülnek és mámorító érzésben úszkálnak. Épp ezért sokan lesznek az emberek közül rabjai a vámpíroknak. Olyan ez számukra, mint a drog.

A vámpírok általában családban élnek, mint a normális emberek, de vannak, akik magányosan pár fős társaságban tengetik napjaikat az emberek közt. Legtöbbjük a társadalom számára hasznos munkát végeznek, az igazságszolgáltatásban, orvoslásban, jogi vonalon, illetve egyéb helyen. Jó néhányan azonban a boszorkányok őrzőjeként végzik feladatukat. Nekik az akadémia területén belül is biztosított a táplálkozásra való igény. Külön épületben, és ezek a nők és férfiak az iskola területén belül vannak eltartva luxus körülmények közt. Bár ez egy ember számára visszatetsző és bűncselekménynek minősülő dolog a vámpírok és boszorkányok számára természetes, mint a levegő jelenléte.
A vámpírok harapás útján nem változtatnak át senkit, az csak az életben maradást szolgálja nekik. Átváltoztatni csak az ötszáz éves vagy idősebb vámpírok tehetik meg, és mivel belőlük igen kevés van, így szabályozott a vámpírteremtés!

Vámpírjelöltek: Olyan fiúk és lányok, akikből vámpírok válhatnak. Az átváltozást csak huszonöt éves korukban kezdhetik el, és csak bizonyos vámpírok tehetik meg, de még akkor sem biztos, hogy sikerül. Az átváltozás a legszörnyűbb kínokat jelenti, mely öt napig tart. Ha valaki túléli ezt az időszakot vámpírrá vált. Hogy mi az oka annak, hogy nem mindenkiből lesz vámpír, azt még senki sem tudja. Éppen ezen tragikus kimenetelű dolog miatt szabtak kor-határt, hogy felkészítsék a leendő vámpírokat az átváltozásra és az azt követő életre. Ők is akadémiák valamelyikén tanulnak a többi boszorkánnyal és vámpírral.

Boszorkány jelöltek: Boszorkány felmenőkkel rendelkező személyek. Körülbelül tizenöt éves korukra mutatkozik meg, milyen képességük lesz. Miután kitanulták annak használatát és végzik el az iskolát, akkor lesznek teljes értékű boszorkányok.



Hát ennyi lenne röviden az összefoglaló, mely nagyvonalakban vázolja a dolgokat és biztos jó pár kérdésre ad választ és még jó pár kérdésetek lenne, de majd a történet előrehaladtával fény derül a dolgokra.

0 megjegyzés: